Invånare

Havremagasinet länskonsthall ligger i Boden och är idag ett av Sveriges största rum för samtidskonst. Själva byggnaden har tidigare använts av den svenska militären för att förvara havre.

Uppdrag

Design av ny webbsida för Havremagasinet konsthall.

Vad vi gjorde

Uppdraget bestod av att ta fram en ny fräsch webbplats åt Havremagasinet konsthall. Den nya siten skulle andas samtidskonst men samtidigt ha en blinkning till husets militära historia. Detta uppnåddes genom en stilren, modern design med stora bilder, nedskalad färgpalett, lekfull textsättning och detaljer som minner om historisk militär stil. Bilder på interiördetaljer och själva byggnaden i sig togs tillvara och användes som grafiska element som förstärker platsens historiska kontext.

Webbsidan behövde också vara utformad på ett sätt som underlättar för Havremagasinets personal att administrera nya utställningar, lyfta event och aktiviteter och samtidigt kunna fungera som ett arkiv för tidigare utställningar.

Vad som hände

Havremagasinet har fått en tilltalande ny webbsida som ger en tydligare kommunikation med sina besökare, är mer lättöverskådlig och lättadministrerad samt är en snygg plattform som gör Havremagasinet rättvisa och är deras ansikte utåt att kommunicera samtida konst. Webbsidan blev dessutom nominerad till Svenska Designpriset 2022.

Så här sa konsthallschef Mariangela Mendez Prencke på Havremagasinet om nomineringen: ”Vi blev såklart superglada, men för oss kom nomineringen inte som någon överraskning. Webbplatsen som Geektown skapade för oss blev verkligen jättefin!”